Gaver til de små

Det kan være vanskelig å gi en gave til de aller minste. På den ene siden ønsker man å gi noe de kan bruke nå, på den andre siden vokser de veldig fort slik at gaven fort blir utdatert. Når det gjelder fødselsgave eller dåpsgave bør man alltid tenke langsiktig, at dette er en gave barnet skal ha med seg kanskje hele livet. Her er det altså kvalitet som gjelder. På den andre siden, hvis man skal gi en “bare fordi”-gave, er det ingen dum idé å kjøpe noe barna kan ha nytte av akkurat nå.

512px-den_rode_dukkevognGi leker av god kvalitet

Skal du gi en gave, men vet ikke hva du skal gi? Når barna blir litt eldre, er det ingenting de blir så glade for som leker. Gir man en 5-åring en genser, får man fort et skuffet fjes tilbake. Men en dukkevogn går aldri av moten, det gjør heller ikke en racerbil. Uansett om du skal kjøpe en gave til en jente eller en gutt, er det smart å investere i leker som kan brukes av kommende generasjoner. Det er virkelig synd at veldig mange plastleker nesten går rett i søpla fordi de blir så fort ødelagt. Da er det bedre å legge i noen ekstra kroner for leker av god kvalitet. I tillegg til leker, blir barn også glade for gode barnebøker. Når barna leser utvikler de sin fantasi og virkelighetsforståelse, noe de igjen tar med seg tilbake i leken. På mange måter går litteratur og lek hånd i hånd. Akkurat som Tuppen og Lillemor.

Trender i barnebursdagen

Når man skal feire barnebursdag er det ofte vanlig at flere foreldre går sammen for å kjøpe en fin gave til bursdagsbarnet fra alle barna i klassen. Ved å gi en fin gave, istedenfor 20 små, kan bursdagsbarnet virkelig få noe fint som hun eller han setter pris på i lang tid. En annen trend i barnebursdager, er at bursdagsbarnet gir en gave til gjestene. Her snakker om vi som regel om en godtepose eller lignende. Gaver har altså blitt en viktig del av barnebursdager. Men det er likevel slik at ingenting slår det å blåse ut lysene på bursdagskaken, eller blande Coca Cola og Solo i samme krus. For barn handler det ikke bare om det materielle, som gaver, men også om lek og moro. Barna setter stor pris på leker som potetløp, og det å synge bursdagssangen for hverandre. Det er derfor viktig å huske på at det er ikke alltid så mye som skal til.