Kan du skape feriestemning hjemme?

Fortsatt er det mange som ikke vil eller tør å reise til utlandet på grunn av pandemien. Noen er redde for å bli smittet, andre er redde for at reiseregler skal endres mens de er i utlandet, og at de må på karantenehotell ved hjemkomsten. Selv de som reiser til utlandet opplever at ferien ikke blir som de tenkte, for det kan være strenge koronatiltak i landet de reiser til.

Alternative ferier

På grunn av alt dette, har mange valgt alternative ferier også i 2021. Norgesferie har vært et av alternativene, mens andre har valgt en opplevelsesferie i egen by eller hjemkommune. Du kan selvsagt også bruke deler av ferien hjemme. Det trenger slett ikke å være så kjedelig som du tror, her gjelder det bare å planlegge litt. Avhengig av hvor du bor, er det mye du kan gjøre for å skape feriestemning hjemme.

  • Har du hage, kan du grille, sette opp basseng og ligge i hengekøye eller solstol. Eller du kan legge deg rett på gresset.
  • Piknik eller teltovernatting i egen hage er populært blant barna.
  • Dra på tur i nærområdet. Ta med god mat og ta en rastepause.
  • Lag et lite ferieparadis på balkongen, uteplassen eller terrassen.
  • Har du vinterhage eller drivhus, kan du forlenge sommeren i begge ender. Hengekøye med stativ kan også plasseres i vinterhage eller i stua.
  • Dekorer veggene med herlige fototapeter av vakre steder.
  • Kjøp inn bøker, god mat og hobbyutstyr og ta deg helt fri fra alt annet i noen dager.

Legg vekk alt jobbrelatert

Ferie handler først og fremst om å gjøre noe annet enn vanlig, og det kan du fint gjøre hjemme hos deg selv. Legg vekk alt som har med jobben å gjøre, og slå av telefonen i noen timer hver dag, slik at hodet får hvile. Les heller en god bok eller legg deg på gulvet, sofaen eller i hengekøya med en lydbok eller god musikk. Bruk ekstra tid til å lage god mat, gjerne noe du forbinder med ferier til favorittstedet ditt.

Gjør hjemmet ekstra trivelig til hjemmeferien. Du kan for eksempel kjøpe nye viskosetepper til gulvet. Viskose er et veldig mykt og behagelig materiale, og teppene passer fint i alle rom. Teppene har en utrolig fin glans som gir hjemmet et løft. Med et nytt viskoseteppe på gulvet, føles det nesten som om du har kommet til et luksushotell.

Hjemmeferie passer ikke for alle, men hvis du liker fred og ro, kan dette være et godt alternativ til utenlandsreise. Det er langt mindre stressende å tilbringe ferien hjemme. Du unngår travle flyplasser og jernbanestasjoner, lange bilkøer og våte campingplasser. Ønsker du å stresse ned, er det altså ingen grunn til å reise lengre enn din egen stue.