Sommerferie for barna

Sommeren nærmer seg, og mange lurer nok på om den blir like varm og tørr som sommeren 2018. Uansett er det på tide å tenke på årets ferie, og for barnefamilier kreves det ekstra god planlegging. Barn ønsker noe mer enn en solseng og en god bok.

Men vi trenger ikke dra til utlandet for de gode opplevelsene. Om sommeren er Norge velsignet med lange og lyse dager, og det er noe vi bør benytte oss av. For vi trenger det etter en lang og mørk vinter. Kanskje besøker dere en av følgende attraksjoner denne sommeren:

Bjørneparken

Bjørneparken finner du i Flå i Hallingdal. Her finner du både rovdyr, hjortedyr og husdyr. Du kan være med å mate revene, som spiser av hånden din. Eller hva med å se på gaupa Blixten som kan hoppe 2,5 meter i stille høyde? I Bjørneparken kommer du også tett innpå ulven, og selvfølgelig, som navnet på parken tilsier, vil du få oppleve den flotte brunbjørnen. Dette er bare et utvalg av hva du kan oppleve i denne flotte dyreparken.

Langedrag

En times kjøring fra Bjørneparken finner du Langedrag Naturpark. I naturskjønne omgivelser kan dere overnatte på denne idylliske gården, der dere kan være med på fôring av husdyrene og selvfølgelig medfølgende kos med disse. I naturparken har dere mulighet til å møte dyr som gaupe, fjellrev, elg, jak og villsvin med flere i nærmere øyesyn. Vertskapet på Langedrag er så dedikerte, og man føler seg så godt ivaretatt under besøket.

Dyreparken i Kristiansand

Det er vel et fåtall nordmenn som ikke kjenner til Dyreparken i Kristiansand. For ikke å snakke om den fryktede kongen på havet, selveste Kaptein Sabeltann. I Kristiansand kan barna møte sin store helt, samtidig som de kan se dyr fra alle verdensdeler, inkludert den folkekjære sjimpansen Julius. Når de ulike dyrene mates er det en grundig presentasjon av en av dyreparkens dyktige dyrepassere.

I Kaptein Sabeltanns verden kan du se kapteinens borg, eller besøke koselige Kjuttaviga og spise på på idylliske restauranter. Dersom dere ønsker det er det også mulighet til å overnatte i Abra Havn, der Kaptein Sabeltann og hans menn kommer inn på besøk med skuta, Den sorte dame. Dette koster en del, men med et forbrukslån kan drømmen gå i oppfyllelse.

Om sommeren er det også et forrykende kveldsshow med Kaptein Sabeltann, og dette anbefales virkelig. Det er et fantastisk show med masse lyseffekter, og selv de minste barna, som helst skulle vært i seng for lengst, sitter med vidåpne øyne og følger med på kapteinens mange påfunn.

Thorbjørn Egner har også satt sitt særpreg på Dyreparken i Kristiansand. I Kardemommeby kan dere kjøre med trikken, gå opp i tårnet til Tobias, spise hos bakeren og overvære ulike kjente scener fra denne folkekjære historien. Det er også muligheter for overnatting i Kardemommeby.

Det er et eget teatertog som tar dere med gjennom Hakkebakkeskogen. Der kjører man bokstavelig talt gjennom hele denne søte historien, og får høre de kjente og kjære sangene som både voksne og barn kan så godt.

Ferietid er kvalitetstid, så pass på å gjøre den til nettopp det.