Skap stemning til høytider

 

I forbindelse med ulike feiringer og høytider som kommer over oss hvert eneste år, er det å skape den riktige stemningen hjemme en stor del av forberedelsene og minnene. Her avhenger alt av hvor og hvordan du bor. Det er nok en gjengs holdning at store og åpne rom er de det er lettest å få i god stemning, men også små steder kan gi en veldig god stemning. Nøkkelen til å lykkes med å skape stemning til høytiden ligger bestandig i å se på den konkrete situasjonen man er i.

Shot of a young woman drinking a cup of coffee while looking out of a window

For de generelle reglene er ikke alltid så lette å forholde seg til i vidt ulike boligtyper. Men det finnes noen litt mer generelle linjer man kan gå etter. For eksempel er det å ha veggbilder av høy kvalitet noe som passer inn absolutt over alt. Det å ha noen ulike typer av disse i hus, som kan skiftes på avhengig av anledning og høytid, er blant de letteste og mest effektive grepene man kan gjøre. I forbindelse med påske og jul kan man definitivt ha forskjellige typer bilder fremme. På denne måten får man også noe variasjon hjemme utover årstidene, og det er noe som kan være en virkelig god bidragsyter til å skape en god følelse av høytid.

Om man bestemmer seg for å bruke bilder til å skape en fin stemning, kan det være verdt å bruke noen minutter på å lære seg hvordan disse faktisk skal henges opp. Selv om det høres banalt ut er det faktisk utrolig mange som gjør feil i denne sammenhengen. Det er særlig mange som bommer på høyden. Bilder gir best effekt om du henger dem i øyehøyde – det vil si at man skal kunne få blikket rett på bildet når man ser rett frem. Svært mange mennesker henger bildene altfor høyt på veggen, og dette gir faktisk en dårlig effekt. Tenk også på at bildene skal passe til fargen på veggen de henger på. Har du en vegg med en sterk farge er det aldri en god ide å henge opp et bilde i en annen sterk farge på denne plassen.