Ferie med all inclusive – noe for alle?

For mange familier er sommerferien noe man gleder seg til hele året. Noen har faste steder som skal besøkes år etter år, for andre begynner planleggingen av en reise til et nytt sted nesten allerede før flyet har landet på veien hjem. Samtidig som det kanskje ikke alltid er like lett å få med seg tenåringen på ferie, står den klassiske familieferien fortsatt sterkt.

For gjennomsnittsfamilien kan en sommerferie bli svært kostbar, og kanskje det er mulig å spare noen kroner på å velge all inclusive? Det vil i hvert fall gi deg mer forutsigbarhet i forhold til hva ferien vil koste.

Det økonomiske aspektet ved all inclusive

Å reise på ferie kan være ekstra dyrt for en barnefamilie. Uten barn er det mulig å kjøpe restplasser, som kanskje ikke koster mer enn et kult halloween kostyme, i periodene der barnefamilier må være hjemme for å gå på skolen.

I fellesferien, og andre tidsrom der familier kan reise, er prisene helt andre. Det er snakk om store summer, der det ikke er uvanlig at en familieferie kan koste godt over 40 000.

Hva som inngår i all inclusive kan selvfølgelig variere svært mye mellom ulike hoteller, men grunntanken er som navnet tilsier at alt skal være inkludert. Dette gjelder til å begynne med mat og drikke, men i noen tilfeller refererer det dessuten til aktiviteter og utflukter.

Fordeler og ulemper ved all inclusive

Hva som er å regne som fordelene og ulempene med all inclusive vil det selvfølgelig finnes svært mange ulike meninger om. Det som noen regner som en fantastisk fordel, kan være en ulempe for andre. Mange av egenskapene ved all inclusive er på denne måte motsats-forhold, der en og samme egenskap regnes som positiv eller negativ.

  • Alt av mat og drikke er inkludert, og serveres på hotellet. Dette er en stor fordel for noen, spesielt for mange barnefamilier. Hva ferien vil koste blir forutsigbart, da det ikke tilkommer noen dyre restaurantregninger. For familier med barn, kan det dessuten være praktisk å ikke måtte finne restauranter hver kveld. Dette aspektet vil på andre siden være svært negativt for andre, som føler at det blir monotont og kjedelig.
  • Med alt på et sted, vil det være naturlig å bli på hotellet i ferien. Igjen kan dette være positivt for blant annet barnefamilier, for hvilke det kanskje er en tilstrekkelig utflukt å ta seg ned til bassenget. For andre vil det være ekstremt kjedelig å måtte forholde seg til å passe på spisetider på hotellet, istedenfor å kunne starte hver dag uten noen bestemte planer.

Samlet finnes det ikke noe fasitsvar på om all inclusive er en bra ferieform eller ikke. Det er bare å følge magefølelsen din, og velge det som du føler er riktig for akkurat din ferie.