Hvordan blir sommerferien 2021?

Etter de begrensede reisemulighetene sommeren 2020 er det mange som har gledet seg til en ny sommer. Mange føler rett og slett at de har mye å ta igjen, og det er nok en del som blir skuffet over hvor langsomt vaksineringen går. Med dette tempoet kommer nok ikke alle land til å åpne grensene for turister denne sommeren.

Det er håp om utenlandsferie

Likevel er det håp om at noen feriesteder kommer til å åpne, når de har vaksinert en stor nok andel av egen befolkning. Enkelte land har kommet langt i vaksineringen, og de lokker med feriemuligheter for turister, men det er likevel usikkert om du faktisk kan reise til disse landene. Et av landene som lokker med åpning for turister er Hellas, men de vil kreve at du er vaksinert eller har påviste antistoffer før du får komme inn i landet. Dersom du ikke er vaksinert, får du altså ikke reise dit, og mange nordmenn må antakelig vente helt til etter sommeren før de får sine vaksinedoser.

Norgesferie 2021

For de fleste er det derfor lurt å satse på norgesferie sommeren 2021, og det er mange som allerede har lagt planer. Flere av de mest populære feriestedene er fullbooket, men du kan fortsatt finne ledige rom og hytter på litt mindre kjente steder. Kanskje du rett og slett skal oppdage en ny by eller bygd denne sommeren? Hvis det er fullbooket på stedet du opprinnelig tenkte å besøke, kan du kanskje få leid rom eller hytte noen kilometer unna, slik at du likevel kan oppleve stedet du har lyst til å se. Og når sommeren kommer, er det fint å investere i noen nye klær. Du tenker kanskje at den norske sommeren er våt og kald, men når finværet først slår til, er det fint å ha et ekstra skjørt i kofferten slik at du virkelig kan nyte de varme sommerdagene.

Opplevelsesferie eller bare avslapning

Norge byr på mange muligheter for opplevelsesferier, enten du vil klatre, vandre, seile eller padle fra øy til øy. Du kan ta med familien på sykkeltur eller ridetur eller reise til en fornøyelsespark. Norge byr også på mange alternativer for deg som gjerne vil ta det med ro. Du kan dra på en shoppingferie eller leie en hytte i rolige omgivelser der du bare kan ligge og slappe av. Det er tross alt ferie, så du fortjener å ta det med ro.

Når blir grensene åpnet?

Grensene til andre land blir neppe åpnet over natten, derfor er det mange som ikke tar sjansen på å bestille utenlandsferie i sommer. Antakelig blir grensene åpnet gradvis, etter hvert som de aktuelle landene har klart å vaksinere innbyggerne sine. Da kommer de nok til å kreve det samme som Hellas, nemlig at turistene skal være vaksinert eller ha antistoffer mot covid-19. Dersom du er ung og frisk, står du langt bak i køen for å få vaksine, så det gjelder å smøre seg med tålmodighet og heller bruke sommeren til å utforske Norge.